Sprayisolering Polyuretan

Sprutisolering med polyuretan

– helt utan skarvar

Polyuretan har oöverträffade isoleringsegenskaper med ett lambda-värde (Λ) på ca 0,023. Dessutom är polyuretan – till skillnad från de flesta andra isoleringsmaterial – fuktavvisande. Sprutisolering, eller skumisolering som det också kallas, innebär isolering utan skarvar eller köldbryggor. Sprutisolering går också snabbt, kräver minimalt med förarbete, möglar inte, går att tvätta och är övermålningsbart. Efter 30 år i branschen har vi ännu inte hittat något isoleringsmaterial som kommit nära polyuretanets effektivitet.

Fördelar med sprutisolering

Varför bör du välja skumisolering med Polyuretan? Här listar vi några av alla fördelar (jämfört med mer traditionella isoleringsmetoder:

– Snabb applicering (polyuretanskum sväller 30-80 gånger sin storlek)

– Lägre arbetskostnader.

– Inga skarvar (vilket tar bort köldbryggor och gör isolering av hörn och trånga utrymmen enkel)

– Kräver minimalt förarbete

– Mindre underhåll

– Arbetet tar mindre yta av huset (man slipper spärra av större utrymmen)

– Materialet är fuktavvisande, går att tvätta av och kan målas

– Ger bra ljudisolering

– Ger ett hus med bättre luft och sänker uppvärmningskostnaden

Var kan PUR-isolering utföras?

PUR-isolering (Polyuretanisolering) kan utföras på många olika platser och för många olika ändamål. Polyuretan är ett mycket mångsidigt isolermaterial och med skumisolering är det lätt att isolera allt du kan tänka dig. Här kommer några exempel:

Polyuretan är extra konkurrenskraftigt som isoleringsmaterial i fuktiga miljöer. Ett exempel är förvaring av rotfrukter och grönsaker. I den här typen av miljöer är luftfuktigheten ofta 99 %. Men eftersom polyuretan är fuktavvisande, kan vi genom skumisolering skapa ett idealklimat för produkterna och samtidigt skydda byggnaden oavsett om stommen är gjord av sten, trä eller metall.

Vi har även genomfört skumisolering i en rad andra typer av industriella lokaler – sorteringshallar, ventilationslager, fryslager och produktionslokaler. Dessutom har vi sprutisolerat många ishockey- och bandyhallar med polyuretanskum.

Sprutisolering med Polyuretan passar i:

– Lagerlokaler för livsmedel och andra produkter som kräver tempererad lagring

– Sorteringshallar

– Lantbruk (maskinhallar, lador, ladugårdar)

– Produktionslokaler och industrier

– Tankar och fartyg

– Ishallar, sporthallar och badhus

– Lokaler av betong, trä eller metall

Genom att skumisolera tak, väggar och golv i hus, garage och förråd får du många fördelar.

Här är några av fördelarna:

– Med Polyuretanisolering sänker du dina uppvärmningskostnader varje år under hela husets livslängd. Eller så väljer du att använda tunnare isolering för att få större boendeyta utan högre uppvärmningskostnader. Med vår långa praktiska erfarenhet i ryggen, drar vi slutsatsen att det är möjligt att minska isoleringens tjocklek med så mycket som 50 – 65 % utan isoleringsvärdet blir sämre. Detta innebär i förlängningen att du kan byta 500 mm mineralullsisolering mot 175 – 250 mm polyuretanisolering med oförändrad isoleringsförmåga.

– Med sprutisolering får du inga skarvar mellan reglar och isolering. Klimatskalet blir tätt och du slipper onödiga energiförluster.

– Du behöver ingen diffusionsplast (om isoleringen är 25 mm eller tjockare). Detta på grund av Polyuretanets täta cellstruktur.

– Du får en vattenavvisande isolering som håller tätt. Du behöver inte heller någon luftspalt om taket är tätt.

– Du kan måla direkt på isoleringen för önskat utseende.

– Skumisolering ger snabb och effektiv isolering av vind, tak, källare, eller garage.

Polyuretan är ett modernt och effektivt isoleringsmaterial som länge har använts utanför Sveriges gränser. Genom att sprutisolera tak, väggar och golv i ett nybyggt hus sparar man värdefull tid, samtidigt som man får den mest effektiva isoleringen på marknaden. Med polyuretan som isolering kan man åstadkomma mycket god isolering kombinerat med tunna väggar, vilket ger större boyta.

Som husleverantör eller byggföretag är det viktigt att alltid välja de bästa metoderna och materialen på marknaden. Med hjälp av polyuretan kan ni skilja er från era konkurrenter och skapa konkurrensfördelar. De hus ni bygger blir mer energisnåla och håller fukt och påväxt borta.

Vi är en trygg och erfaren partner inom skumisolering.  Välkommen att kontakta oss för att se vad vi kan erbjuda!

Slutisolering, eller skumisolering som det också kallas, med Polyuretan är ett mycket bra val för dig som lantbrukare. Ofta finns stora behov av isolering av lador, maskinhallar och tankar men eftersom lokalerna ofta är mycket stora tar det lång tid att isolera med traditionella metoder. Genom att välja sprutisolering går arbetet snabbare, man kommer åt överallt och den korta arbetstiden gör att totalkostnaden minskar.

En av de största fördelarna med skumisolering är polyuretanets fuktavvisande egenskaper. Inte minst vid lagring av potatis, morötter och grödor där luftfuktigheten blir hög,  är polyuretan med slutna celler den bästa isoleringen eftersom materialet inte tar åt sig någon fukt.

Polyterm utför sprutisolering med Polyuretan

Boka in oss så kommer vi till din industrilokal, ditt lager eller bostadshus med marknadens mest kvalificerade utrustning och skumisolerar helt enligt dina önskemål. Strax har du en högeffektiv isolering i världsklass.

Läs mer om isolering av tak, väggar och golv!