Byggmoduler

Isolerande väggblock

Oavsett vilka typer av byggelement du har behov av, så kan du vara säkra på att de alla besitter helt oslagbara isoleregenskaper – eftersom de är isolerade med Polyuretan.

Legoproduktion inom väggisolering
– från små till riktigt stora byggmoduler

Vi på Polyterm driver en ständig produktutveckling i vår fabrik, som under många år anpassats för olika typer av polyuretanproduktion.

Isolera med sandwichelement

Våra byggmoduler isolerar en uppsjö av olika typer av byggnader, bland annat inbyggnadsmoduler till offentliga hygienutrymmen för Danfo AB. En av våra specialiteter är produktion av sandwichelement med polyuretanisolering isolerande byggblock helt enkelt. Gemensamt för alla sandwichelement vi producerar är låg vikt, styrka, stabilitet, enkel hantering och installation, och enastående isoleregenskaper.

För våra kunder brukar det innebära både sparad tid och sparade pengar – viktiga vinster inte minst i storskaliga projekt.

Vi är ensamma om att kunna producera riktigt stora byggelement

Upp till 9 000 x 3 000 mm med en tjocklek upp till 145 mm. Som konstruktionsmaterial använder vi i regel substrat av plåt eller plywood eller reglar av trä. Alternativt paneler av gips eller reglar av stål eller lättmetall.

Självklart är det dina önskemål som styr

Exakt vilka beståndsdelar som passar er verksamhet bäst, beror förstås på ändamålet med konstruktionen. Byggmoduler med plåt får exempelvis en oerhört stark hållfasthet, tryckprov har visat en motståndskraft hos dessa över 22 ton på en 70 mm:s vägg.

Förutom dessa oerhört hållfasta varianter, tillverkar vi alla typer av paneler och flexibla isolerande moduler, allt mellan:

  • Golv
  • Väggar
  • Dörrar
  • Ytter- och innertak
  • Inner- och ytterväggar