Sprutisolering för

Bostadshus

Skumisolering av hus sänker dina värmekostnader

Med Polyterms skumisolering av ditt hus sänker du uppvärmningskostnaderna varje år under hela husets livslängd. Eller så väljer du tunnare isolering för att få större boendeyta utan högre uppvärmningskostnader.

Med vår långa erfarenhet i ryggen hjälper vi dig att minska isoleringens tjocklek med så mycket som 50 – 65 % utan att isoleringsförmågan blir sämre. Detta innebär att du kan byta ut 300 mm mineralullsisolering mot 150 – 170 mm polyuretanisolering med oförändrade isoleringsegenskaper.

Effektiv isolering med skum i tak, väggar och golv

Passa på att isolera ditt hus, garage och förråd med polyuretanskum. Du får många fördelar:

  • Med sprutisolering får du inga skarvar mellan reglar och isolering
  • Klimatskalet blir tätt och du slipper energiförluster
  • Du behöver ingen diffusionsplast (om isoleringen är 25 mm eller tjockare).
  • Du får en vattenavvisande isolering som håller tätt
  • Du kan måla direkt på isoleringen för önskat utseende
  • Skumisolering ger effektiv isolering av vind, tak, källare, eller garage

Slipp kalla golv och ytterväggar

Isolering med polyuretanskum ger dig en varmare inomhusmiljö med högre komfort – samtidigt som du sparar in energikostnader för din bostad. Vill du isolera din vind och t.ex. göra om den till en beboelig del av huset? Eller få ett varmare och dragfritt golv? Vi hjälper dig med rådgivning om hur du kan isolera just ditt hem på bästa sätt.

Vad beror kalla golv och väggar på?

Har du kalla golv i huset kan det bero på oisolerade hålrum där kall luft tränger upp genom springor och kyler ner golvet. Genom att skumisolera golvet där hålrummet finns får du ett varmt och dragfritt golv hemma. När det gäller kalldrag i äldre hus finns det ofta ett hålrum i ytterväggen som gör isoleringen sämre. Genom att sprutisolera hålrummet slipper du kalldraget och förhindrar värme från att läcka ut.