Ring oss

Sprutisolering med

Polyuretan

Sprutisolering, eller skumisolering som det också kallas, innebär isolering utan skarvar eller köldbryggor. Sprutisolering går också snabbt, kräver minimalt med förarbete, möglar inte, går att tvätta och är övermålningsbart.

Efter över 40 år i branschen har vi ännu inte hittat något isoleringsmaterial som kommit nära polyuretanets effektivitet.

Vad är Polyuretan? Kontakta oss »

Sprutisolering för

Bostadshus

Med Polyuretanisolering sänker du dina uppvärmnings kostnader varje år under hela husets livslängd. Eller så väljer du att använda tunnare isolering för att få större boendeyta utan högre uppvärmningskostnader. Med vår långa praktiska erfarenhet i ryggen, drar vi slutsatsen att det är möjligt att minska isoleringens tjocklek med så mycket som 50 – 65 % utan att isoleringsförmågan blir sämre. Detta innebär i förlängningen att du kan byta 300 mm mineralullsisolering mot 150 – 170 mm polyuretanisolering med oförändrade isoleringsegenskaper.

Genom att skumisolera tak, väggar och golv i hus, garage och förråd får du många fördelar

 • Med sprutisolering får du inga skarvar mellan reglar och isolering. Klimatskalet blir tätt och du slipper onödiga energiförluster
 • Du behöver ingen diffusionsplast (om isoleringen är 25 mm eller tjockare). Detta på grund av Polyuretanets täta cellstruktur
 • Du får en vattenavvisande isolering som håller tätt
 • Du kan måla direkt på isoleringen för önskat utseende
 • Skumisolering ger snabb och effektiv isolering av vind, tak, källare, eller garage

Sprutisolering av

Lager och industrilokaler

Polyuretan är extra konkurrenskraftigt som isoleringsmaterial i fuktiga miljöer. Ett exempel är förvaring av rotfrukter och grönsaker. I den här typen av miljöer är luftfuktigheten ofta 99 %. Men eftersom polyuretan är fuktavvisande, kan vi genom skumisolering skapa ett idealklimat för produkterna och samtidigt skydda byggnaden oavsett om stommen är gjord av sten, trä eller metall.

Vi har även genomfört skumisolering i en rad andra typer av industriella lokaler – sorteringshallar, ventilationslager, fryslager och produktionslokaler. Dessutom har vi sprutisolerat många ishockey- och bandyhallar med polyuretanskum.

Sprutisolering för

Byggbranschen

Polyuretan är ett modernt och effektivt isoleringsmaterial som länge har använts utanför Sveriges gränser. Genom att sprutisolera tak, väggar och golv i ett nybyggt hus sparar man värdefull tid, samtidigt som man får den mest effektiva isoleringen på marknaden. Med polyuretan som isolering kan man åstadkomma mycket god isolering kombinerat med tunna väggar, vilket ger större boyta.

Som husleverantör eller byggföretag är det viktigt att alltid välja de bästa metoderna och materialen på marknaden. Med hjälp av polyuretan kan ni skilja er från era konkurrenter och skapa konkurrensfördelar. De hus ni bygger blir mer energisnåla och håller fukt och påväxt borta. Vi är en trygg och erfaren partner inom skumisolering.

Sprutisolering för

Lantbruk

Ofta finns stora behov av isolering av lador, maskinhallar och tankar men eftersom lokalerna ofta är mycket stora tar det lång tid att isolera med traditionella metoder. Genom att välja sprutisolering går arbetet snabbare, man kommer åt överallt och den korta arbetstiden gör att totalkostnaden minskar.

En av de största fördelarna med skumisolering är polyuretanets fuktavvisande egenskaper. Inte minst vid lagring av potatis, morötter och grödor där luftfuktigheten blir hög, är polyuretan med slutna celler den bästa isoleringen eftersom materialet inte tar åt sig någon fukt.

Polyterm utför sprutisolering med

Polyuretan

 

Polyuretan har oöverträffade isoleringsegenskaper med ett lambda-värde (Λ) på ca 0,023. Dessutom är polyuretan till skillnad från de flesta andra isoleringsmaterial – fuktavvisande.

Var kan

PUR-isolering utföras?

PUR-isolering (Polyuretanisolering) kan utföras på många olika platser och för många olika ändamål. Polyuretan är ett mycket mångsidigt isolermaterial och med skumisolering är det lätt att isolera allt du kan tänka dig.

Produktblad Sprutisolering

Sprutisolering med Polyuretan passar i

 


Fördelar med

Sprutisolering

Här listar vi några av alla fördelar jämfört med mer traditionella isoleringsmetoder

 • Snabb applicering (polyuretanskum sväller 20-50 gånger sin storlek)
 • Lägre arbetskostnader
 • Kräver minimalt förarbete
 • Mindre underhåll
 • Materialet är fuktavvisande, går att tvätta av och kan målas
 • Ger bra ljudisolering
 • Ger ett hus med bättre luft och sänker uppvärmningskostnaden
 • Inga skarvar vilket tar bort köldbryggor och gör isolering av hörn och trånga utrymmen enkel.
 • Ingen konvektion

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig per e-post eller telefon inom kort

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.


  Boka in ett möte med oss

  Boka in oss så kommer vi till din industrilokal, ditt lager eller bostadshus med marknadens mest kvalificerade utrustning och skumisolerar helt enligt dina önskemål. Strax har du en högeffektiv isolering i världsklass.

  Kontakta oss