Ring oss

Maskiner

Är du ute efter högpresterande väggisolering i ett format som är både användarvänligt och kostnadseffektivt? Då har du kommit helt rätt!

Kontakta oss

Vi på Polyterm är återförsäljare

Graco & Meyer

Vi på Polyterm är återförsäljare av Gracos effektiva polyuretanmaskiner och generalagent för Meyer som producerar marknadens mestkraftfulla lösullsmaskiner. Dessutom har vi ett stort reservdelslager till samtliga isoleringsmaskiner.

Oavsett vilken typ av isoleringsmaskin från Graco eller Meyer som just du föredrar, kan vi på Polyterm alltid stå till tjänst med bland annat:

 • Service
 • Reparation
 • Komplettering med reservdelar till din isoleringsmaskin
 • Rådgivning
 • Leverans av råvaror om du vill isolera på egen hand

Graco

Maskiner för sprutisolering

Graco levererar polyuretanmaskiner i absolut världsklass, för en praktisk, smidig och effektiv isolering. Polyuretan som isolermaterial är lika beständigt över lång tid och tar framförallt väldigt liten yta i anspråk, vilket är en fördel vid isolering av trånga utrymmen. Vi har sprutmaskiner för för applicering av polyuretan och polyurea för både ytbeläggning, spray och injektering. En polyuretanmaskin från Graco kan levereras både som hydraulisk, elektrisk och tryckluftsdriven.

Meyer

Lösullsmaskiner

Med en lösullsmaskin från Meyer får du en maskin som både är oerhört driftsäker och som håller en prestanda i toppklass. Att isolera med lösullsspruta ger många fördelar; dels kan du leverera en snabb och enkel byggnation, dels sker isoleringen skarvfritt och minimerar därmed energiläckage. Meyers maskiner kan använda både lösull av papper, glas och sten.

Meyer – 1400

Marknadens snabbaste och mest högpresterande lösullsmaskin

När du är ute efter högsta möjliga produktionskapacitet, kan vi varmt rekommendera Meyers 1400-serie. 1400-maskinerna klarar alla typer av lösullsmaterial med oöverträffad kapacitet för öppna ytor och med fantastisk exakthet.

Stor kompressor, stort utblås

Om du vill ha en maskin som hjälper dig att färdigställa stora arbeten på kort tid, är 1400 helt enkelt vad du behöver. 1400 har exempelvis en rejält tilltaget inmatningsmagasin, marknaden största möjliga kompressor samt 4-tums utblåsning.

Snabba byten, färre driftstopp

1400-serien är också konstruerad för att förenkla driften och orsaka så få och korta stillestånd som möjligt. Du får också och en jämn spridning av materialet. Meyers system för snabba byten avfeeder-gummin, gör att du kan klarar detta på bara några minuter. Den 4-växlade växellådan gör att du kan kontrollera inmatningsmagasinet med stor flexibilitet.

Lättanvänd panel

Matarluckans elektriska styrning sitter på kontrollpanelen så att du lätt kommer åt den. Även spakar och andra reglage är lättåtkomliga utan skyddande säkerhetsanordningar.

Till sist – 1400- är uppbackad av marknadens mest omfattande 2-års garanti, men driftsäkra 1400-serien kommer att kunna vara en trotjänare i många långa år.

Meyer – 1500

Marknadens mest högpresterande hydrauliska lösullsmaskin

Vill du göra fler jobb, större jobb – eller både och – är 1500-serien lösningen. Meyers flaggskepp med hydrauldrift passar till alla lösfyllnadsmaterial, har hög kapacitet och ger en precis och enhetlig yta vid friblåsning.

Steglös riv, valfri motor

Rivens hastighetkontroll är steglös, har eldriven lucka och lättåtkomliga instrumenten på panelen – du slipper demontering av säkerhetsanordningar. Som motoralternativ finns växellådsdriven hydraalpump (från lastbil), vattenkyld dieselmotor och elmotor med variabel hastighet.

1500-serien är byggd på samma plattform som den populära 1400-serien, men drivs helt med hydraulik. I stället för kopplingar, växellådor med kedjor, remmar, remskivor och kedjedrev används hydraulmotorer till att överföra kraften till kompressor, matare och riv. Detta förenklar installationen, ger maximal funktion och pålitlighet. Det innebär betydligt mindre underhåll än konventionellt drivna maskiner.Precis som 1400-serien, har 1500-seriens system snabbyte av feedergummi. Du klarar bytet på bara några minuter.

Till sist – 1500- är uppbackad av marknadens mest omfattande 2-års garanti, men driftsäkra 1500-serien kommer att kunna vara en trotjänare i många långa år.

Vacuumsug

ISOPRO1 VAC

Maskinen kan även användas för rengörning efter brand och vattenskador. Isoleringsmaterialet som är avsett för återvinning kan transporteras direkt till en isoleringsmaskin. Avfallsmaterialet kan blåsas direkt i säckar, behållare eller container för att transporteras till en avfallsanläggning.

Specifikationer

 • vikt: 125 kg
 • mått: (d x b x h) 80 x 82 x 120 cm
 • motor: Kohler 14 hp luftkyld med vakt för låg oljenivå
 • elektrisk start 12 V batteri
 • tillbehör: 2 x 15 m 6″ slang inklusive slangklämmor

Service av

Maskiner

Polyterm erbjuder service av maskiner antingen i vår verkstad eller att vi kommer ut till dig, beroende på vad som är smidigast. Vi utför en komplett service oavsett om det är en liten del av maskinen som gått sönder eller om det är en omfattande service som behövs göras. Våra servicetekniker är experter och ser till att maskinerna uppnår sin optimala funktion.

Hyr vår erfarenhet & kunskap

Polyterms maskinservice

Vi reparerar och servar maskiner för de byggföretag som på egen hand utför själva byggnationen/ isoleringen. Byggföretag kan hyra Polyterms service.

         

Effektiv service optimerar maskinernas funktion

Vi erbjuder dig regelbunden underhållservice av maskiner, service vid akuta produktionsstopp och även rådgivning. Med en väl utförd maskinservice, så minimeras risken för dyra driftstopp och istället kan din produktion pågå med maximal hastighet. Genom underhållservice av maskiner, så ökar dessutom dess livslängd; allt för att din verksamhet ska vara så lönsam och optimerad som möjligt.

Stort lager av

Reservdelar för maskiner

Polyterm erbjuder inte endast maskiner, utan tillhandahåller även separata reservdelar som underlättar när något går sönder eller fattas på dina maskiner. Reservdelarna är lämpliga till samtliga isoleringsmaskiner från Graco och Meyer, som tillverkar effektiva polyuretanmaskiner och starka lösullsmaskiner. Detta ger en effektiv byggnation med optimal isolering. Med Polyterms komplettering av reservdelar till din isoleringsmaskin, så får du en optimal funktion som håller under lång tid.

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig per e-post eller telefon inom kort

  Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.


  Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor, våra experter erbjuder rådgivning.

  Kontakta oss