Ring oss

Tak, väggar & golv

Isoleringsmaterial

Att isolera väggar, tak och golv är en nödvändighet för ett bra inomhusklimat, men också för ekonomin. Ett hus som inte släpper ut stora mängder värme kostar mindre att värma upp. Man får en billigare uppvärmningskostnad och man spar på miljön. Ett bra isolerat hus är också viktigt under varma sommardagar. Då stängs hettan ute och med rätt ventilation får du ett trivsamt inomhusklimat – vilket minskar risken för fuktproblem.

Kontakta oss »

Moderna

Isoleringsmaterial

Genom tiderna har alltifrån mossa, spån, ull och torv används i mellanväggar som isoleringsmaterial. På 50- och 60-talen introducerades mineralull. Problemet med mineralull var att materialet saknade förmåga att ta upp och avge fukt. Användandet av plastfolie i kombination med mineralull är i mångt och mycket orsaken till de stora fukt- och mögelproblem som många hus senare uppvisat. Med ett modernt isolermaterial som polyuretan så behövs ingen plastfolie därför att materialet är diffusionstätt i sig, samt att man kan minska isolertjockleken och bl.a. på så sätt få en större bostadsyta på samma byggyta.

Polyuretan går att få i två olika typer, öppna celler eller slutna celler. Med polyuretan slutna celler behövs ingen diffusionsspärr, öppna celler kan ta åt sig fukt och bör därför diffusionstätas.

Sprutisolering med

Polyuretan-skum

Sprayisolering med polyuretan slutna celler är en högeffektiv isolering som kommer åt i alla hörn och skrymslen det sjunker varken ihop eller krymper. Sprayisolering med polyuretan slutna celler har en betydligt högre isoleringsförmåga och täthet jämfört med nästan alla isoleringsmaterial på marknaden.

Skummet är dessutom fuktavvisande och kan användas i miljöer som är extra hårt utsatta för fukt. Det går snabbt att applicera sprayisolering och är därför extra bra för stora ytor som förråd, lagerlokaler, ekonomibyggnadermen även i villor och fastigheter.

Fördelar med Polyuretan

Inga farliga ämnen och emissioner avges

Polyuretan krymper inte och efter slutfört arbete så finns inga farliganämnen kvar, inga emissioner avges.

Dubbla isoleringsförmågan jämför med mineralull

Polyuretan slutna celler har i princip nästan den dubbla teoretiskaisoleringsförmågan jämfört med mineralull, men i praktiken är isoleringsförmågan ännu bättre då det blir helt tätt, man slipper alla skarvar.

Tätt och välisolerat hus utan fukt och mögelproblem

Med polyuretan får man ett tätt och välisolerat hus utan fukt och mögelproblem, med rätt ventilation och värmekälla så kan man reducera kostnaderna för uppvärmning betydligt.

Vi kontaktar dig!

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan så kontaktar vi dig per e-post eller telefon inom kort

    Den här webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles sekretesspolicy och användarvillkor gäller.


    Polyterm utför sprutisolering med Polyuretan

    Boka in oss så kommer vi till din industrilokal, ditt lager eller bostadshus med marknadens mest kvalificerade utrustning och skumisolerar helt enligt dina önskemål. Strax har du en högeffektiv isolering i världsklass.

    Kontakta oss