Isoleringsmaskiner och material

Arbetar du inom byggbranschen ochär på jakt efter avancerade maskiner för att spruta polyuretanskum eller lösull? Då har du hittat rätt. Polyterm är återförsäljare för Gracos effektiva polyuretanmaskiner samt generalagent för Meyer som producerar marknadens mest kraftfulla lösullsmaskiner. Självklart står vi också till tjänst med service, reparationer, rådgivning och kan leverera alla råvaror som du behöver om du vill isolera på egen hand.

covestro-meyer

Meyer – lösullsmaskiner

Polyterm är stolt generalagent för Meyer. Meyer tillverkar inte bara de lösullsmaskiner som har den bästa prestandan. De står också för oöverträffad driftsäkerhet och livslängd. Från den genomtänkta kontrollpanelen och den stabilt svetsade ramen 4-tumsramen till de pulverlackerade, laserskurna och robotsvetsade detaljerna och förkromade slitytorma – Meyer är lika med kvalitet inifrån och ut.

1400-serien

Marknadens snabbaste och mest högpresterande lösullsmaskin.

När du är ute efter högsta möjliga produktionskapacitet, kan vi varmt rekommendera Meyers 1400-serie. 1400-maskinerna klarar alla typer av lösullsmaterial med oöverträffad kapacitet för öppna ytor och med fantastisk exakthet. Om du vill ha en maskin som hjälper dig att färdigställa stora arbeten på kort tid, är 1400 helt enkelt vad du behöver. 1400 har exempelvis en rejält tilltaget inmatningsmagasin, marknaden största möjliga kompressor samt 4-tums utblåsning.

1400-serien är också konstruerad för att förenkla driften och orsaka så få och korta stillestånd som möjligt . Du får också och en jämn spridning av materialet. Meyers system för snabba byten av feedergummin, gör att du kan klarar detta på bara några minuter. Den 4-växlade växellådan gör att du kan kontrollera inmatningsmagasinet med stor flexibilitet. Matarluckans elektriska styrning sitter på kontrollpanelen så att du lätt kommer åt den. Även spakar och andra reglage är lättåtkomliga utan skyddande säkerhetsanordningar.

Till sist – 1400- är uppbackad av marknadens mest omfattande 2-års garanti, men driftsäkra 1400-serien kommer att kunna vara en trotjänare i många långa år.

1500-serien

Marknadens mest högpresterande hydrauliska lösullsmaskin

Vill du göra fler jobb, större jobb – eller både och – är 1500-serien lösningen. Meyers flaggskepp med hydrauldrift passar till alla lösfyllnadsmaterial, har hög kapacitet och ger en precis och enhetlig yta vid friblåsning.

1500-serien är byggd på samma plattform som den populära 1400-serien, men drivs helt med hydraulik. I stället för kopplingar, växellådor med kedjor, remmar, remskivor och kedjedrev används hydraulmotorer till att överföra kraften till kompressor, matare och riv. Detta förenklar installationen, ger maximal funktion och pålitlighet. Det innebär betydligt mindre underhåll än konventionellt drivna maskiner.

Precis som 1400-serien, har 1500-seriens system snabbyte av feedergummi. Du klarar bytet på bara några minuter.

Rivens hastighetkontroll är steglös, har eldriven lucka och lättåtkomliga instrumenten på panelen – du slipper demontering av säkerhetsanordningar. Som motoralternativ finns växellådsdriven hydraalpump (från lastbil), vattenkyld dieselmotor och elmotor med variabel hastighet. Vi ger 2-års garanti.

Insul-Vac och Versa-Vac

Insul-Vac och Versa-Vac gör det svåra enkelt

Bökigt, smutsigt och tidsödande lösullsugning klarar du enkelt och snabbt med Insul-Vac och Versa-Vac. De är konstruerade för att kunna suga ut lösull som kontaminerats av brand eller vatten snabbt och effektivt. Givetvis fungerar de lika bra om ull skall sugas ut i samband med flyttningar eller ombyggnationer från vindar, snedtak eller kryputrymmen. Med maskinerna kan du suga ut lösullsisolering och cellplastkulor – vare sig materialet är tort eller fuktigt – snabbt och effektivt. Material som skall återvinnas kan överföras direkt till din lösullsmaskin eller till en specialdesignad storsäck. Material som skall deponeras kan du direkt in i container eller in i samma storsäck.
Några fördelar i korthet:

  • Rejäl svetsad stålkonstruktion med pulverlackad ytfinish som håller länge.
  • Rejält dynamiskt fläkthjul i rostfritt stål för pålitligt och smidigt arbete.
  • Bra hantering av blöta och torra material med högsta prestanda.
  • 6″ -insug för maximal produktivitet.
  • Lättmanövrerad med kraftiga hjul och handtag som spar tid.

Graco Polyuretanmaskiner

Graco – maskiner för sprutisolering

Vi vårt tycke bygger Graco bygger världens bästa polyuretanmaskiner – robusta, effektiva och prisvärda.
 Polyterm har sedan många år ett samarbete med Edu tech i Danmark, en av Europas största distributörer av Graco. Detta gör att vi kan erbjuda både maskiner och reservdelar med omgående leverans direkt från Danmark.

Välj maskinerna E-10,E-30, H 25 eller H 30 för isolering/ injektering och H-XP2 eller H-XP3 för elastomerer och polyuretan.Länk till Edu tech ApS, Danmark

Pirskivor PolyTerm

PIR-skivor för effektiv tilläggsisolering

Vill du tilläggisolera en vind eller ett förråd, är PIR-skivor ett mycket bra alternativ. PIR-skivor ger högeffektiv isolering, är fuktavvisande,  har låg vikt och är lätt att arbeta med. Tack vare materialet fantastiska isoleringsegenskaper, räcker det med relativt tunna skivor, vilket gör att du spar golvyta. Polyterm säljer marknadens mest populära PIR-skiva – den absolut bästa om du frågar oss.

SKIVSTORLEKAR
1200 x 2600 mm
(70 mm tjocklek finns endast i skivstorleken 600 x 2600 mm)
Vind 90,120 och 160 mm har effektiv täckbredd 1185×2600
Vind 70- har effektiv täckbredd 585×2600

TJOCKLEK
70 / 90 / 120 / 160 mm

VÄRMEKONDUKTIVITET
λD 0,023 W/mK, diffusionstät ytbeläggning

SPONT
Hel spont på långsidorna, raka kortsidor

BELÄGGNING
Aluminiumlaminat på skivans båda sidor