Isoleringsmaskiner och material

Arbetar du inom byggbranschen och är på jakt efter avancerade maskiner för applicering av polyuretanskum eller lösull som till exempel mineralull? Då har du hittat rätt.
Vi på Polyterm är återförsäljare av Gracos effektiva polyuretanmaskiner och generalagent för Meyer som producerar marknadens mest kraftfulla lösullsmaskiner. Dessutom har vi ett stort reservdelslager till samtliga isoleringsmaskiner.

Vår åsikt är att lösullsiolering och isolering med polyuretan som material kompletterar och utgör tillsammans det bästa av två världar inom isolering och effektiv byggnation!

covestro-meyer

Meyer – lösullsmaskiner

Med en lösullsmaskin från Meyer får du en stark tillgång till din produktion som både är oerhört driftsäker och som håller en prestanda i toppklass. Att isolera med lösullsspruta ger många fördelar, dels kan du leverera en snabb och enkel byggnation, dels sker isoleringen skarvfritt och minimerar därmed energiläckage. Meyers maskiner kan använda både lösull av papper, glas och sten.

1400-serien

Marknadens snabbaste och mest högpresterande lösullsmaskin.

När du är ute efter högsta möjliga produktionskapacitet, kan vi varmt rekommendera Meyers 1400-serie. 1400-maskinerna klarar alla typer av lösullsmaterial med oöverträffad kapacitet för öppna ytor och med fantastisk exakthet. Om du vill ha en maskin som hjälper dig att färdigställa stora arbeten på kort tid, är 1400 helt enkelt vad du behöver. 1400 har exempelvis en rejält tilltaget inmatningsmagasin, marknaden största möjliga kompressor samt 4-tums utblåsning.

Det nya med Meyers 1400 maskiner för året är att det finns två nya miljövänliga motorer. Dieselmotorn med fyra cylindrar har ändrats för att uppfylla de nya stränga utsläppsnormerna. Denna motor är större än den trecylindriga versionen och kräver att omkretsskyddet utökas.

1400-serien är också konstruerad för att förenkla driften och orsaka så få och korta stillestånd som möjligt . Du får också och en jämn spridning av materialet. Meyers system för snabba byten av feedergummin, gör att du kan klarar detta på bara några minuter. Den 4-växlade växellådan gör att du kan kontrollera inmatningsmagasinet med stor flexibilitet. Matarluckans elektriska styrning sitter på kontrollpanelen så att du lätt kommer åt den. Även spakar och andra reglage är lättåtkomliga utan skyddande säkerhetsanordningar.

Till sist – 1400- är uppbackad av marknadens mest omfattande 2-års garanti, men driftsäkra 1400-serien kommer att kunna vara en trotjänare i många långa år.

1500-serien

Marknadens mest högpresterande hydrauliska lösullsmaskin

Vill du göra fler jobb, större jobb – eller både och – är 1500-serien lösningen. Meyers flaggskepp med hydrauldrift passar till alla lösfyllnadsmaterial, har hög kapacitet och ger en precis och enhetlig yta vid friblåsning.

1500-serien är byggd på samma plattform som den populära 1400-serien, men drivs helt med hydraulik. I stället för kopplingar, växellådor med kedjor, remmar, remskivor och kedjedrev används hydraulmotorer till att överföra kraften till kompressor, matare och riv. Detta förenklar installationen, ger maximal funktion och pålitlighet. Det innebär betydligt mindre underhåll än konventionellt drivna maskiner.

Precis som 1400-serien, har 1500-seriens system snabbyte av feedergummi. Du klarar bytet på bara några minuter.

Rivens hastighetkontroll är steglös, har eldriven lucka och lättåtkomliga instrumenten på panelen – du slipper demontering av säkerhetsanordningar. Som motoralternativ finns växellådsdriven hydraalpump (från lastbil), vattenkyld dieselmotor och elmotor med variabel hastighet. Vi ger 2-års garanti.

Insul-Vac och Versa-Vac

Insul-Vac och Versa-Vac gör det svåra enkelt

Bökigt, smutsigt och tidsödande lösullsugning klarar du enkelt och snabbt med Insul-Vac och Versa-Vac. De är konstruerade för att kunna suga ut lösull som kontaminerats av brand eller vatten snabbt och effektivt. Givetvis fungerar de lika bra om ull skall sugas ut i samband med flyttningar eller ombyggnationer från vindar, snedtak eller kryputrymmen. Med maskinerna kan du suga ut lösullsisolering och cellplastkulor – vare sig materialet är tort eller fuktigt – snabbt och effektivt. Material som skall återvinnas kan överföras direkt till din lösullsmaskin eller till en specialdesignad storsäck. Material som skall deponeras kan du direkt in i container eller in i samma storsäck.
Några fördelar i korthet:

  • Rejäl svetsad stålkonstruktion med pulverlackad ytfinish som håller länge.
  • Rejält dynamiskt fläkthjul i rostfritt stål för pålitligt och smidigt arbete.
  • Bra hantering av blöta och torra material med högsta prestanda.
  • 6″ -insug för maximal produktivitet.
  • Lättmanövrerad med kraftiga hjul och handtag som spar tid.

Graco- Reactor, E-30

Graco – maskiner för sprutisolering

Graco levererar polyuretanmaskiner i absolut världsklass, för en praktisk, smidig och effektiv isolering! Polyuretan som isolermaterial är lika beständigt över lång tid och tar framförallt väldigt liten yta i anspråk, vilket är en fördel vid isolering av trånga utrymmen. En polyuretanmaskin från Graco kan levereras både som hydraulisk, elektrisk och tryckluftsdriven.Länk till Edu tech ApS, Danmark

Service av maskiner

Polyterm erbjuder service av maskiner antingen i vår verkstad eller att vi kommer ut till kunden, beroende på vad som är smidigast. Vi utför en komplett service oavsett om det är en liten del av maskinen som gått sönder eller om det är en omfattande service som behövs göras. Våra servicetekniker är experter och ser till att maskinerna uppnår sin optimala funktion.

Läs mer här

Oavsett vilken typ av isoleringsmaskin från Graco eller Meyer som just du föredrar, kan vi på Polyterm alltid stå till tjänst med bland annat:

  • Service
  • Reparation
  • Komplettering med reservdelar till din isoleringsmaskin
  • Rådgivning
  • Leverans av råvaror om du vill isolera på egen hand.

Vill du veta mer? Välkommen att ta kontakt med oss på Polyterm!